Bábovičky z červené řepy a čokolády

20160502_191111

20160502_191151

20160502_190958

Milé PEKAŘKY :), na tyhle skvělé, čokoládou vonící bábovičky si připravte:

 

1 velká červená řepa (cca 200g), uvařená a nakrájená nahrubo

200g hladké mouky

špetka soli

50g holanského kakaa

1 lžička kypřícího prášku

1/2 lžičky jedlé sody

175g třtinového cukru

3 vejce

1 lžička vanilkového extraktu

200ml slunečnicového oleje

100g tmavé čokolády

 

Na dozdobení:

50g bílé čokolády

 

Postup:

1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a nachystáme formičky/formu, ve které budeme péct. V případě, že se nejedná o silikonovou, vyložte pečícím papírem.

2. Po uvaření řepy si ji ještě vřelou rozmixujeme a přidáme čokoládu, která se v ní rozpustí.

3. Ušleháme vejce s olejem a poté přidáme všechny ostatní suroviny kromě řepy.

4. Vše pořádně promixujte a přidejte směs řepy a čokolády.

5. Výsledné těsto by mělo mít konzistenci připomínající majonézu.

6. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme na 180 stupňů celsia cca 35 minut (v případě menších formiček jako vidíte na obrázku o 5-10 minut méně). Zda jsou bábovičky hotové vyzkoušíme pomocí špejle. Zapíchneme dovnitř báboviček a pokud je špejle čistá, máme hotovo.

7. Na dokončení můžeme polít bílou čokoládou a posypat lněnými semínky.

S chutí do toho! :)

20151117_201244

1 Comment

  • Lucie Krišpínová
    8 roky ago

    Recept jsem vyzkoušela a musím říct, že je vynikající. Řepa tam není skoro vůbec poznat, dala bych jí tam o něco více. Nechtělo se mi dělat s mufinkama, tak jsem upekla v kulaté formě a výsledek stál za to. Chutnalo i mému taťkovi a to už je co říct. 🙂

Leave A Comment

Related Posts