Cheddarové bochánky s chilli

Pořád jsem přemýšlela, co zajímavého na Silvestra upéct. Každý je přejezený sladkého, takže to jsem vyloučila. Chtěla by to něco se sýrem, pomyslela jsem si. V tu chvíli se mi v hlavě vybavila fotka z jedné americké kuchařky. Jo! To je přesně ono! Cheddarové bochánky s chilli. První pokus. Nikdy před tím jsem je nedělala.
Následovalo milé překvapení jak svou jednoduchostí, vůní, tak i chutí. Mňam!

20151231_120508

20151231_110605

20151231_120452

Ingredience:
150 g cheddaru (opravdu si kupte kvalitní voňavý cheddar, já pořídila v Lidlu)

20151231_102445
235 g hladké mouky
110 g změklého másla
1 malé vejce
1/2 lžička soli
1/2 lžička černého pepře – čerstvě namletého nejlépe
1/2 lžíce chilli
1/2 lžíce kypřícího prášku do pečiva
160 ml kysaného podmáslí
1/2 lžíce cukru moučka

 

Postup:

1. Předehřejte si troubu na 185 stupňů Celsia.

2. V míse smíchejt suché suroviny (mouka, cukr, sůl, černý pepř, chilli, prášek do pečiva)

3. Cheddar nastrouhejte nahrubo a přimíchejte do suchých surovin.

4. Přidáme máslo pokojové teploty nakrájené na kousky a hněteme. Vznikne nám něco jako drobenka – posypka na buchty.

20151231_103814

4. V druhé nádobě si smícháme vejce s podmáslím a lehce rozšleháme.

5. Tekutou směs přilijeme do mísy s těstem a pomocí vařečky dobře promícháme, aby se suroviny spojily. Těsto bude mít lepivou konzistenci.

20151231_104111

6. Vyložíme si plech pečícím papírem a pomocí dvou lžiček na něj pokládáme bochánky těsta.

20151231_104511

7. Bochánky před pečením posypeme chilli nebo čerstvě mletým pepřem.

8. Pečeme cca 15-20 minut dozlatova na 185 stupňů Celsia.

9. Servírujte nejlépe ještě teplé, nejvíce totiž vynikne vůně Cheddaru.

A máte hotovo :). Tak co říkáte na výsledek? 🙂

20151231_120501

20151231_120653

Leave A Comment