Exkluzivní, netypické, vynikající,rozplývající se na jazyku s nádechem vína!
Na cca 12-14 cupcaků potřebujete:
– nezapomeňte mít vše zhruba stejné pokojové teploty
8 lžic kokosového oleje (můžete nahradit máslem) – rozehřátého
1/2 hrnku cukru moučka
1/2 hrnku třtinového cukru
1 vejce
2 žloutky
3/4 hrnku červeného vína (já použila modrý portugal)
3 kapky vanilkového extraktu
1 hrnek mouky (použila jsem celozrnnou žitnou mouku)
1/2 hrnku holandského kakaa
1/2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
1/4 lžičky skořice
Postup:
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
2. V jedné míse smícháme mouku, kakao, kypřící prášek, sodu, sůl, skořici.
3. Rozpuštěný kokosový olej šleháme s cukrem cca 5 minut.
4. Přilijeme víno.
5. Přidáme suroviny z bodu 1. a šleháme cca 20 sekund, až se všechny ingredience promísí.
6. Formu na muffiny si vyložíme košíčky a ty pak plníme do cca 3/4.
7. Šoupneme do trouby a pečeme při 180 stupních cca 20-25 minut.
8. Po dvaceti minutách zkoušíme špejlí, zda se nám ni nalepí těsto. Pokud ano, ještě necháme péct, pokud ne, můžeme vytáhnout :).
Krém
Je VELMI důležité, aby všechny suroviny měly STEJNOU TEPLOTU, jinak se vám krém srazí!
1 vaničku polotučného tvarohu ( 250 g)
120 g změklého másla
2 vanilkové cukry
50 g moučkového cukru
cca 50 ml červeného vína (budeme postupně přilévat)
1 lžičku kokosového oleje (v případě, že nemáte, dejte máslo)
Postup:
1. Máslo ušleháme s cukrem.
2. Přidáme tvaroh, kokosový olej a 30 ml vína a šleháme.
3. V případě, že bude krém moc hutný, přilijeme víno.
4. Krém dáme na 30 minut do lednice.
5. Naplníme zdobící sáček a ozdobíme dle libosti. Já použila špičku ve tvaru kytičky a dělala malé tečky po celém obvodu cupcaku.
6. Na závěr zdobíme cukrovými kuličkami.
A je to! Pokud jste to dotáhli až sem, tak se máte na co těšit! Cupcaky Vám v lednici jistě moc dlouho nevydrží ;)! Tak rychle, než je někdo jiný sní!