Datlová dobRAWta s banánem!

20150614_115124

20150614_120008

20150614_115145

Jak jste již mohli poznat z názvu, dort je zcela RAW, tedy syrový! Nepeče se, jen sekáte, namáčíte a mixujete :)! Velmi jednoduché a chutné :)

Na korpus budete potřebovat:

1 hrnek ovesných vloček (nejlepší jsou ty z Lídlu – již lehce nasekané)

3/4 hrnku předem namočených vypeckovaných datlí (cca 2h dopředu)

2 lžíce vlákniny či otrub

 

1. krém:

1 avokádo

1 zralý banán

3 lžíce datlového sirupu (vytvoříte pomocí namočení 20 datlí do 1 hrnku vody a necháte cca 10h, pak rozmixujete a je hotovo)

2 lžíce kokosového oleje

 

2. krém:

2 lžíce kakaa (můžete nahradit karobem)

2 lžíce kokosového oleje

1/2 avokáda

2 lžíce medu (můžete použít také agávový sirup nebo jiné přírodní sladidlo)

1 zralý banán

 

Zpracování:

Korpus: 

Měkké rozmočené datle rozmixujeme ručním mixérem a přidáme ovesné vločky a vlákninu a rukou prohněteme. Vyložíme těstem dortovou fotmu.

1.krém:

Avokádo po své délce rozkrojíme na půlku, zatočíme s půlkami a tak se nám rozloupne. Vyndáme pecku a vnitřek vydlabeme do mísy. Přidáme zbytek surovin a mixujeme dohladka. Naneseme na korpus.

2. krém:

Naprosto stejný postup jako u prvního krému.

Dortu pak dáme ztuhnout do lednice, případně i na chvíli do mrazáku.

Nechte si chutnat! :)

Leave A Comment

Related Posts