Domácí datlový sirup

ll (1 of 1)

dds2 (1 of 1)

nc (1 of 1)

Domácí datlový sirup

Po dlouhé době nový recept! Hurá!

Né, že bych celou tu dobu nevařila, ale nějak to nestíhám fotit a měřit kolik čeho do těch mých jídel dávám :). Přece jenom se za tu delší dobu u mě ve stravování něco změnilo a začalo to v Guatemale, ale o tom se Vám časem rozepíšu. Peču už totiž tak maximálně jednou za měsíc a to zdravější varianty dezertů.

K datlovému sirupu. Jednodužší recept neznám. Potřebujete jenom datle, vodu a tyčový mixér. Takže pojďme na to.

Ingredience

200g datlí (vypeckované)

450 ml vody

Postup

  1. Datle namočíme do vody (i se slupkami) a rukama lehce rozmačkáme, aby do nich voda víc nasákla. Necháme odstát cca 4 hodiny
  2. Po 4 hodinách budou datle hezky nasáklé. Datle rukama znovu a ještě víc rozmačkáme.
  3. Tyčovým mixérem je ve vodě rozmixujeme dohladka.
  4. Vzniklý sirup přecedíme přes sítko a nalejime do skleniček.
  5. Sirup uchovávám v ledničce a vydrží minimálně 3 týdny.

Domácí, bez konzervantů a dalších přidaných látek v nákladech cca 20 Kč za datle:). Za mě super! Přidávám si ho ráno do kaší s ovocem, do chia pudinků, případně jím můžete sladit jakékoliv dezerty.

Dejte vědět, jak se recept líbí, případně jestli nějaké domácí sirupy doma vyrábíte.

gdy (1 of 1)

zt (1 of 1)ere (1 of 1)

Leave A Comment

Related Posts