Domácí Pribiňáček je záležitost 5ti minut. A to nekecám. Navíc si ho můžete udělat s jakoukoliv příchutí a budete ho mít plnou mísu! Nám většinou do druhého dne nevydrží. Ráda jím třeba zdobím palačinky nebo lívanečky. Třeba zrovna tyhle moje oblíbené od Kitchenette.

Tak vyzkoušejte 😉

Ingredience

2 tučné tvarohy (celkem 500g) – doporučuju koupit nějaké farmářské, poctivé – na výsledku to jde hodně znát

1 zakysaná smetana (cca 200 g)

1 smetana 33 % (cca 200g)

1 lžička vanilkového extraktu

3 lžíce cukru/medu/javorového sirupu (záleží na vás, co rádi používáte)

libovolná příchuť: můžete přidat kakao či skořici, přidat a rozmixovat v něm banán či jiné ovoce.

ovoce na ozdobu

Postup

  1. Je naprosto jednoduchý. 33 % smetan dáme do úzké a zároveň vysoké nádoby a šlehačem vyšleháme do krému (cca 2 minuty). Pak přendáme do větší mísy, přidáme ostatní ingredience a opět prošleháme.
  2. Pribiňáček je hotový :).

3 Comments

  • 6 roky ago

    Jitka Zapletalová, thank you for your blog post.Really thank you! Awesome.

  • Dana
    5 roky ago

    Pribinacek vyzkousen a nejen ten, je famozni! Na kazdem, jak si poupravi chut pripadne ovocem ci doladi konzistenci. Jitko, je zde mnoho “jidelnich” inspiraci ku prospechu strev, oka a trebas i ducha. Dekuji za to. Jen tak dal, at se Ti dilo dari. Diky za sdileni prima receptu. Mama nam davala do pribinacku vanikovy puding. Rada tez nasdilim. Tak zase nekdy. Tesim se na dalsi veci od Tebe. Pekne dny Tobe i Tvym klukum. Dana z Podivina :).

    • 5 roky ago

      Děkujuuu, Dani, mám radost, že chutnal. Puding zní taky jako super “tuning” :D. Hezký den!

Leave A Comment