Duté ořechové rohlíčky

Jeden ze skvělých receptů mojí mamky. A že to její vánoční cukroví (nejen to, sklízí úspěch, všude, kam příjdem:)). Tyhle rohlíčky jsou z mletých vlašských ořechů a po upečení jsou duté. Fakt, že jo! Chutnají naprosto skvěle, rozplývají se na jazyku.

Ingredience

100 g mletého cukru

85 g mletých vlašských ořechů

85 g hladké mouky

85 g másla

špetka prášku do pečiva

Formičky ve tvaru rohlíčků či jiné

Na dozdobení

50 g čokolády

2 lžíce másla

Postup

  1. Všechny suroviny smícháme včetně rozpuštěného másla. Dobře prohněteme, aby se ingredience spojily.
  2. Z těsta vytvarujeme kouli a tu zabalíme do igelitové fólie a dáme do lednice. Necháme odpočinout přes noc a na druhý den.
  3. Další den si těsto vytáhneme 1 hodinu předem z lednice.
  4. Poté uždibujeme kousky těsta a vymačkáme jím formičky (formičky nevymazáváme, jdou pak krásně vyklepnout). Nedávejte formičky plné (nezarovnávejte je), opravdu stačí jen vymačkat ten tvar tak, aby ho rohlíčky kopírovaly – ne aby zaplnily celou formičku. Foto máte kdyžtak na mém Instagramu.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 12 minut – dozlatova. Perníčky se během pečení začnou krásně nafukovat, tak neotvírejte troubu, ať nesplasknou.
  6. Po vytáhnutí z trouby vyklepávám ještě za tepla, jde to krásně. Na další várku použité formičky nasucho vytřu utěrkou nebo skvěle funguje i nová houbička na náčení (suchá).
  7. Kraje vychladllých rohlíčků máčíme v čokoládě (rozpuštěná čokoláda s máslem – dělejte ve vodní lázni).

 

Related Posts