Dýňová ovesná kaše s oříšky

Parádní snídaně! Pokud máte rádi dýni, dýňový koláč, dýňovou polévku a veškeré možné variace z dýně, tohle si zamilujete!

Má skvělou barvu, chuť a je zdravá :). Opečené lískové oříšky s javorovým sirupem okořeněné kardamonem tomu dodají tu pravou podzimní chuť.

 

Ingredience na 1 porci

1 hrnek plnotučného mléka

1/2 hrnku dýňového pyré z dýně Hokaido (dýni nakrájejte na kousky, šoupněte do trouby na 20 minut a 150 stupňů, nechte vychladnout a pak vydlábněte dužinu)

3/4 hrnku nasekaných ovesných vloček

špetka skořice

1 lžičku javorového sirupu

Oříšky

hrst nasekaných lískových oříšků

1 lžíce javorového sirupu

špetka kardamonu (s tím fakt opatrně, je hodně aromatický; já jsem si kardamon přivezla z Guatemaly, kde roste,  celý a v hmoždíři  jsem tam rozmačkala 1 semínko z malého lusku)

  1. Do vysoké úzké nádoby si dáme vydlábnoutou upečenou dýni – pyré, přidáme mléko a skořici a rozmixujeme.
  2. Po rozmixování nalijeme do hrnce  a přidáme vločky a javorový sirup a na středním plamenu vaříme dokud nezhoustne.
  3. Na malou pánev si nasypeme posekané oříšky, zalijeme lžící javorového sirupu a přidáme kardamon. Na středním plamenu opekáme, sirup nám začne lehce karamelizovat, potom vypneme a odstavíme.
  4. Můžeme servírovat do misky, zasypeme oříšky a případně ještě zakápneme javorovým sirupem.

Dejte vědět, jak chutnalo 😉

Related Posts