Parádní snídaně! Pokud máte rádi dýni, dýňový koláč, dýňovou polévku a veškeré možné variace z dýně, tohle si zamilujete!
Má skvělou barvu, chuť a je zdravá :). Opečené lískové oříšky s javorovým sirupem okořeněné kardamonem tomu dodají tu pravou podzimní chuť.
Ingredience na 1 porci
1 hrnek plnotučného mléka
1/2 hrnku dýňového pyré z dýně Hokaido (dýni nakrájejte na kousky, šoupněte do trouby na 20 minut a 150 stupňů, nechte vychladnout a pak vydlábněte dužinu)
3/4 hrnku nasekaných ovesných vloček
špetka skořice
1 lžičku javorového sirupu
Oříšky
hrst nasekaných lískových oříšků
1 lžíce javorového sirupu
špetka kardamonu (s tím fakt opatrně, je hodně aromatický; já jsem si kardamon přivezla z Guatemaly, kde roste, celý a v hmoždíři jsem tam rozmačkala 1 semínko z malého lusku)
- Do vysoké úzké nádoby si dáme vydlábnoutou upečenou dýni – pyré, přidáme mléko a skořici a rozmixujeme.
- Po rozmixování nalijeme do hrnce a přidáme vločky a javorový sirup a na středním plamenu vaříme dokud nezhoustne.
- Na malou pánev si nasypeme posekané oříšky, zalijeme lžící javorového sirupu a přidáme kardamon. Na středním plamenu opekáme, sirup nám začne lehce karamelizovat, potom vypneme a odstavíme.
- Můžeme servírovat do misky, zasypeme oříšky a případně ještě zakápneme javorovým sirupem.
Dejte vědět, jak chutnalo 😉