Jak zužitkovat zbytky mazance z Velikonoc? To bude téma až za pár dní, ale důležité je být připraven, žejo!
Já si teda běžně vánočku kupuju jenom kvůli french toastům, jinak ji totiž moc nemusím. Ale tohle je láska. Od dob USA. Od doby, kdy jsem na Manhattanu na 5th Aveneu dělala servírku v jedné kavárně a Amíci si tam chodili na French toast na snídani. S čerstvým ovocem, maple sirupem nebo polité čokoládou. To bylo bájo, trošku jsem jim záviděla, že nesedím na jejich místě :D. Ale byla to skvělá zkušenost. Tam teda dělali french toasty klasicky z toastového chleba. Ale s vánočkou je to o to lepší a nemusíte už doslazovat :).
Takže tady jsou ingredience:
6 plátků vánočky
1 vejce
200 ml mléka
1/3 lžičky skořice
nastrouhám trošku muškátového oříšku
Na dozdobení co máte rádi 🙂
jogurt, zakysaná smetana, ovoce, javorový sirup, čokoláda, oříškové máslo, kakaové boby, oříšky
Postup:
- Vše smíchejte v hlubokém talířku a dobře vidličkou rozkvedlejte, případně použijte metličku
- Poté do toho vložte vánočku a nechte nasáknout alespoň půl minuty.
- Smažte na pánvičce s malou lžičkou kokosového oleje dozlatova z každé strany.
- Můžete servírovat :).