Himaláje
Pořádná buchta.
Recept na tuhle dobrotu mám od mamky. Je rychlá, jednoduchá, mokrá a proklatě dobrá :). Recept jsem lehce “vytunila” marmeládou a je ještě lepší :). Tak už dost čtení a pusťte se do toho!
Ingredience na těsto
2 hrnky hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
1/3 hrnku kakaa
2 vejce
Ingredience na náplň
Je důležité, aby suroviny byly pokojové teploty
2 tvarohy (celkem 500g)
1/2 lžičky vanilkového exktraktu
1 vanilkový pudink
3/4 hrnku cukru krupice
2 vejce
1 hrnek mléka
5 lžic marmelády dle chuti
Postup
- Do mísy si vyklepneme vejce, přidáme cukr a mixujeme cca 2 minuty – do krémové konzistence.
- V mouce rozmícháme prášek do pečiva, kakao a přidáme k cukru s vejci. Přidáme i zbývající suroviny a mixujeme do hladkého těsta – cca 1 minutu. Těsto máme hotové.
- Suroviny na náplň (kromě marmelády) smícháme v druhé míse a mixujeme cca 1 minuty. Vznikne nám řidší náplň, která ale pečením zhoustne díky pudinku.
- Plech si vymažeme olejem a vysypeme krupicí.
- Na plech vlijeme 1/2 kakaového těsta a rozprostřeme.
- Pak vlijeme všechnu tvarohovou náplň.
- Druhou polovinu kakaového těsta nalijeme na tvarohové těsto cik cak – tak, aby tvarohové těsto pořád vykukovalo :).
- Nyní je čas na marmeládu. Marmeládu po lžících nakydáme na buchtu a lžičkou rozprostřeme, aby se vytvořil takový “mramorový efekt”.
- Dáme péct do trouby na 180 stupňů Celsia cca 30 minut. Že je buchta hotová poznáme tak, když se kraje buchty začnou odklánět od plechu.
Vypadá lákavě i jednoduše současně! Rozhodně vyzkouším!
NEPLECHA NA PLECHU
Stojí za to vyzkoušet! 🙂 Ať to peče ;), pak dej vědět, jak Ti chutnala 🙂
vyzera fajne, určite vyskúšam pre mojich chlapov do práce 🙂