Pořádná buchta alias Himaláje

Himaláje

Pořádná buchta.

Recept na tuhle dobrotu mám od mamky. Je rychlá, jednoduchá, mokrá a proklatě dobrá :). Recept jsem lehce “vytunila” marmeládou a je ještě lepší :). Tak už dost čtení a pusťte se do toho!

20160301_071725

20160301_072056

20160301_071938

Ingredience na těsto

2 hrnky hladké mouky

1 kypřící prášek do pečiva

1 hrnek cukru krupice

1 hrnek mléka

3/4 hrnku oleje

1/3 hrnku kakaa

2 vejce

 

Ingredience na náplň

Je důležité, aby suroviny byly pokojové teploty

2 tvarohy (celkem 500g)
1/2 lžičky vanilkového exktraktu
1 vanilkový pudink
3/4 hrnku cukru krupice
2 vejce
1 hrnek mléka

5 lžic marmelády dle chuti

 

Postup

  1. Do mísy si vyklepneme vejce, přidáme cukr a mixujeme cca 2 minuty – do krémové konzistence.
  2. V mouce rozmícháme prášek do pečiva, kakao a přidáme k cukru s vejci. Přidáme i zbývající suroviny a mixujeme do hladkého těsta – cca 1 minutu. Těsto máme hotové.
  3. Suroviny na náplň (kromě marmelády) smícháme v druhé míse a mixujeme cca 1 minuty. Vznikne nám řidší náplň, která ale pečením zhoustne díky pudinku.
  4. Plech si vymažeme olejem a vysypeme krupicí.
  5. Na plech vlijeme 1/2 kakaového těsta a rozprostřeme.
  6. Pak vlijeme všechnu tvarohovou náplň.
  7. Druhou polovinu kakaového těsta nalijeme na tvarohové těsto cik cak – tak, aby tvarohové těsto pořád vykukovalo :).
  8. Nyní je čas na marmeládu. Marmeládu po lžících nakydáme na buchtu a lžičkou rozprostřeme, aby se vytvořil takový “mramorový efekt”.
  9. Dáme péct do trouby na 180 stupňů Celsia cca 30 minut. Že je buchta hotová poznáme tak, když se kraje buchty začnou odklánět od plechu.

20160301_072200

3 Comments

  • Neplecha
    8 roky ago

    Vypadá lákavě i jednoduše současně! Rozhodně vyzkouším!

    NEPLECHA NA PLECHU

    • 8 roky ago

      Stojí za to vyzkoušet! 🙂 Ať to peče ;), pak dej vědět, jak Ti chutnala 🙂

  • ivka
    8 roky ago

    vyzera fajne, určite vyskúšam pre mojich chlapov do práce 🙂

Leave A Comment

Related Posts