Kakaové hvězdičky s kokosovým krémem

20151206_151141

20151206_151255

20151206_151051

Nový recept. Osvědčil se. Tak je tady i pro vás 🙂

Z uvedené dávky mi vyšlo cca 90 hvězdiček, tedy potom 45 kousků slepených 🙂

Ingredience na těsto:

200 g hladké mouky

100 g moučkového cukru

150 g másla

1 vejce

2 polévkové lžíce kakaa

1/2 lžičky vanilkové esence

 

Ingredience na náplň:

50 g kokosu

50 g moučkového cukru

40 ml mléka

45 g kokosového oleje (můžete nahradit máslem)

 

Ingredience na polevu:

50 g hořké čokolády

2 lžičky kokosového oleje (můžete nahradit máslem)

poleva z bílé čokolády v sáčku (koupíte za cca 20 korun v potravinách)

 

20151206_151111

Postup na vypracování a upečení těsta:

  1. Smíchejte suché ingredience – mouku, cukr, kakao. Vysypte na kuchyňskou podložku či vál a uprostřed vytvořte ďůlek.
  2. Do ďůlku vyklepněte vejce, přilijte rozteklé máslo a vanilkovou esenci.
  3. Vše opatrně zapracovávejte do sebe a dejte pozor, ať se vám na začátku neproboří “hráz” z mouky a máslo nevyteče mimo vál.
  4. Po zpracování těsta a zhruba 3 minutového hnětení z těsta vytvoříme kouli, zabalíme do igelitu a dáme do lednice odležet. Nejlépe do druhého dne. Já ale trošku nestíhala a těsto měla v lednici cca 5 dnů.
  5. Cca 4 hodiny před pečením si vytáhneme těsto z lednice, aby změklo.
  6. Nachystáme vál a lehce pomoučíme.
  7. Těsto rozdělíme na 4 díly a jeden po druhém vyválíme na výšku cca 3-5 mm a vykrajujeme.
  8. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem s malými rozestupy (cukroví se nezvětší, nenakyne).
  9. Vkládáme do předehřáté trouby a pečeme cca 8-10 minut na 180 stupňů Celsia.

20151205_201538

Postup zpracování náplně:

  1. V menším hrnci si smícháme kokos, cukr a horké mléko.
  2. Za stálého míchání vaříme cca 2 minuty.
  3. Vše se hezky spojí v hustší hmotu, a pak přijde na řadu přidání kokosového oleje.
  4. Já vzniklou náplň ještě rozmixovala (aby byl kokos opravdu více na jemno) a poté zhruba 30 sekund vyšlehala.
  5. Náplň nebude úplně hladká – kvůli kokosu, ale to vůbec nevadí. Chuť je skvělá.

Postup vytvoření polevy:

  1. Vytvoříme si vodní lázeň. Jeden hrneček naplníme vodou a dovedeme ji k varu.
  2. Do druhého, menšího hrnce vložíme čokoládu s kokosovým olejem a za stálého míchání necháme rozehřát.
  3. Hrnec s čokoládou vyndáme z většího hrnce s vodou a dáme bokem lehce vychladnout.
  4. Poleva je hotová.

Konečné zpracování:

  1. Hvězdičky (či jiné tvary) natíráme za pomocí nože kokosovou náplní a slepujeme.

20151206_134135

20151206_1350412. Slepené hvězdičky dáme na cca 30 minut do lednice..

3. Po vyndání z lednice namáčíme v čokoládové polevě.

20151206_1420254. Opět šoupneme na cca 30 minut do lednice. Při pokojové teplotě totiž poleva netuhne tak rychle díky kokosovému oleji.

5. Po vyndání z lednice můžeme ještě dozdobit polevou z bílé čokolády, kterou jsem koupila už v sáčku, kde jen ustříhnete špičku sáčku a můžete zdobit. Pro rozehřátí vložíte čokoládu v sáčku do horké vody.

20151206_151022

Related Posts