Jednoduché se skvělou vyváženou chutí sladké bílé čokolády a mokrých malin!
Ingredience:
250 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
30 g holandského kakaa
85 g cukru moučka
3 vejce
250 g zakysané smetany
85 g másla
250 g malin/ malinoostružin
100 g bílé čokolády nasekané na kousky
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 200 stupňů Celsia.
- V míse vyšleháme vejce s cukrem do hladkého krému (cca3 minuty).
- Přidáme máslo a zakysanou smetanu (vše pokojové teploty) a promícháme.
- V mouce rozmícháme prášek do pečiva, jedlou sodu a kakao.
- Přisypeme do mísy s ostatními surovinami a dobře promícháme.
- Na závěr přidáme nasekanou čokoládu s malinami a těsto je hotové.
- Nachystáme si formu na muffiny, vyložíme papírovými košíčky a plníme asi do 3/4.
- Dáme do předehřáté trouby a pečeme na 200 stupňů cca 30 minut. Špejlí zkusíme, zda jsou už hotové.
Na fotkách vidíte muffiny v tvrdších papírových košíčcích na které formu nepotřebujete, protože se vám při pečení nerozjedou, jako ty klasické skládané košíčky s měkkého papíru.
Vynikající ???
To mám radost :)))