Kakaové muffiny s bílou čokoládou a malinami

20150616_114057

20150616_114049

20150616_114021

 

Jednoduché se skvělou vyváženou chutí sladké bílé čokolády a mokrých malin! :)

 

Ingredience:

250 g hladké mouky

2 lžičky kypřícího prášku

1/2 lžičky jedlé sody

30 g holandského kakaa

85 g cukru moučka

3 vejce

250 g zakysané smetany

85 g másla

250 g malin/ malinoostružin

100 g bílé čokolády nasekané na kousky

 

Postup:

  1. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. V míse vyšleháme vejce s cukrem do hladkého krému (cca3 minuty).
  3. Přidáme máslo a zakysanou smetanu (vše pokojové teploty) a promícháme.
  4. V mouce rozmícháme prášek do pečiva, jedlou sodu a kakao.
  5. Přisypeme do mísy s ostatními surovinami a dobře promícháme.
  6. Na závěr přidáme nasekanou čokoládu s malinami a těsto je hotové.
  7. Nachystáme si formu na muffiny, vyložíme papírovými košíčky a plníme asi do 3/4.
  8. Dáme do předehřáté trouby a pečeme na 200 stupňů cca 30 minut. Špejlí zkusíme, zda jsou už hotové.

Na fotkách vidíte muffiny v tvrdších papírových košíčcích na které formu nepotřebujete, protože se vám při pečení nerozjedou, jako ty klasické skládané košíčky s měkkého papíru.

20150616_113709

20150616_113746

20150616_113812

2 Comments

Leave A Comment

Related Posts