Veganský koláč z ovesných vloček s borůvkami

20160210_184445

20160210_184526

Veganský koláč z ovesných vloček s borůvkami

Poslední dobou vůbec nevím, co snídat. Na jogurty, ovoce, ovesné kaše, atd. nemám vůbec chuť a nechce se mi to po ránu připravovat. Na takový domácí koláč nebo dortík, na ten je ale chuť vždycky :). Tentokrát veganská verze ovesného koláče, určitě vyzkoušejte. Okouzlí vás svou chutí…

Ingredience:

150 g ovesných vloček

120 g hladké mouky

4-5 lžic agávového sirupu

1/2 lžičky jedlé sody

špetka soli

1 lžíce mleté skořice

110 g kokosového oleje

1 hodně zralý banán

500 g ovoce – borůvky, jahody, maliny,..(já potřebovala vyprázdnit mrazák a použila mražené borůvky a jahody)

2 lžíce červeného vína

4 lžíce krupicového cukru (pro zkaramelizování)

 

Postup:

  1. V míse si rozehřejeme kokosový olej, přidáme banán a rozmixujeme dohladka.
  2. Přidáme mouku, vločky, skořici, sůl a jedlou sodu, agávový sirup a vařečkou promícháme.
  3. Těsto je hotové. 2/3 těsta rozprotstřeme do dortové formy.
  4. Nyní si připravíme náplň.
  5. Ovoce vložíme na rozehřátou pánev spolu s cukrem a vínem.
  6. Vaříme cca 5 minut, cukr hezky zkaramelizuje, víno se lehce vypaří a náplň tím zhoustne.
  7. Hotovou náplň poté vlijeme do formy a na závěr dáme zbylou část těsta.
  8. Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme cca 10 minut, povrch těsta tak hezky zezlátne.
  9. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a můžeme se do toho pustit! 🙂

Dejte vědět, jak Vám dortík chutnal. Nám toho asi na snídani moc nezbude…

Hezký večer,

Jitka

20160210_184455

Related Posts