Kořeněný dýňový sirup

20151022_122854

20151022_123020

A zase ta dýně. Nějak jsem si je oblíbila. A věřím, že vy taky, protože tady máme další dýňovou mňamku! Tentokrát tekutou.

A to jednoduchý dýňový sirup, který lze použít na spoustu variant. Ať už jej přilijete do kávy a uděláte z nějak tak výborné Pumpkin spiced latte ze Starbucksu anebo ho přilejete jen do horkého mléka. Výborně také chutná zalitý vodou s čerstvou mátou!

Pro výrobu cca 0,7 litru tohoto sirupu si nachystejte:

1,5 šálku vody

1 a 3/4 šálku cukru (možno zkombinovat hnědý s bílým)

2 lžičku mleté skořice

1/2 lžičky zázvoru

1/2 lžičku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

1/2 hrnku dýňového pyré

1,5 lžičky vanilkového extraktu

 

Postup je takový:

1. Vodu si rozehřejte s cukrem na mírném ohni, přidejte koření. Jde nám o to, aby se cukr rozpustil, ale voda nevřela.

2. Poté do tekutiny přidejte dýňové pyré a vanilku. Udržujte na mírném plameni asi 8 minut a nedovolte, aby voda vřela.

3. Odstavte a nechte chladnout.

4. Kdo chce, může sirup přecedit přes plátýnko či sítko, aby byl krásně čistý. Já osobně sirup necedila a rovnou ho přelila do sklenice.

Tak s chutí do toho!

20151022_123111

2 Comments

  • Anežka
    6 roky ago

    Můžu se zeptat, jaká je přibližná trvanlivost tohoto sirupu? Děkuju 🙂

Leave A Comment

Related Posts