Lehký salát s červenými pomeranči, jablky, řepou a hořčično-medovým dresingem

Lehký, zdravý, barevný a jednoduchý na přípravu. To všechno jsou důvody, proč si ho zamilovat a věřím, že jich po ochutnání najdete daleko víc :). Protože ten hořčično-medový dresing je skvělá “třešnička na dortu”. Tak dost povídání a pusťme se do toho:

Ingredience na 2 porce

4 hrsti čerstvých špenátových listů

2 červené – krvavé pomeranče (pořídíte většinou v období od ledna do dubna)

1/2 jablka nakrájeného na tenké plátky

1/2 čerstvé červené řepy oloupané a nakrájené na tenké plátky

4 lžíce kozího sýra (já použila měkký kozí sýr z Lidlu)

4 lžíce vlašských ořechů

Na dresing

šťávu z 1/2 citronu

šťávu z celého červeného pomeranče

1/2 lžičky dijonské hořčice

1 lžíci medu (já použila RAW med od Apimelu)

2 lžíce jablečného octu (já použila Bzenecký jablečný ocet)

1/4 hrnku rostlinného oleje

sůl, pepř na dochucení

  1. Na dresing si smícháme všechny ingredence ve vyšší nádobě, promícháme a necháme rozpustit med.
  2. Na salát si nachystáme talíř, kde smícháme špenát, řepu nakrájenou na malé kousky, červené pomeranče nakrájené na plátky a okrájené od slupky, plátky jablka. Přidáme po částech kozí sýr a zasypeme vlašskými ořechy.
  3. Na závěr zakápneme hořčično-medovým dresingem a pustím se do toho :).

Dobrou chuť,

Jitka

Related Posts