Lehký, zdravý, barevný a jednoduchý na přípravu. To všechno jsou důvody, proč si ho zamilovat a věřím, že jich po ochutnání najdete daleko víc :). Protože ten hořčično-medový dresing je skvělá “třešnička na dortu”. Tak dost povídání a pusťme se do toho:
Ingredience na 2 porce
4 hrsti čerstvých špenátových listů
2 červené – krvavé pomeranče (pořídíte většinou v období od ledna do dubna)
1/2 jablka nakrájeného na tenké plátky
1/2 čerstvé červené řepy oloupané a nakrájené na tenké plátky
4 lžíce kozího sýra (já použila měkký kozí sýr z Lidlu)
4 lžíce vlašských ořechů
Na dresing
šťávu z 1/2 citronu
šťávu z celého červeného pomeranče
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 lžíci medu (já použila RAW med od Apimelu)
2 lžíce jablečného octu (já použila Bzenecký jablečný ocet)
1/4 hrnku rostlinného oleje
sůl, pepř na dochucení
- Na dresing si smícháme všechny ingredence ve vyšší nádobě, promícháme a necháme rozpustit med.
- Na salát si nachystáme talíř, kde smícháme špenát, řepu nakrájenou na malé kousky, červené pomeranče nakrájené na plátky a okrájené od slupky, plátky jablka. Přidáme po částech kozí sýr a zasypeme vlašskými ořechy.
- Na závěr zakápneme hořčično-medovým dresingem a pustím se do toho :).
Dobrou chuť,
Jitka