Marmeláda višně v čokoládě

Opět jsem se ponořila do pátrání..jak ozvláštnit višňovou marmeládu. Doma děláme od pradávna klasiky a už jsem jich tak trochu přejezená. Objevila jsem spojení višní s čokoládou a to mě nadchlo. Spojila jsem to se super receptem od Kitchenette, který jsem si teda trochu poupravila a je z toho tohle. Zdravá marmeláda z višní šmrnclá čokoládou, která vás hned po otevření sklenice cvrnkne do nosu. Místo cukru med, místo pektinu chia semínka a místo konzervantu kys. citronová a sůl. To zní dobře, ne? 🙂


Ingredience

2 kg vypeckovaných višní

600 g medu

1 a 3/4 lžičky soli

2 lžičky kyseliny citronové

150 g chia semínek

350 g kvalitní čokolády

Postup

  1. Višně si dejte do většího hrnec, zalijte medem, přidejte kys. citronovou a sůl.
  2. Na středním plameni přiveďte k varu a vařte cca 30 minut. V průběhu vaření višně rozmixujte ručním mixérem.
  3. Po 30 minutách bude marmeláda jemně zredukovaná – hustší, ale na marmeládu stále řídká.
  4. Přidejte proto chia semínka a vařte dalších asi 5-10 minut – marmeláda do té doby krásně zhustne.
  5. Na závěr přidejte rozpustit čokoládu a odstavte.
  6. Marmeládou plňte vyvařené a suché sklenice, které ihned za tepla zavřete – pořádně utáhněte a na chvilku (5 min) obraťte dnem vzhůru.
  7. Skladujte ideálně někde na tmavém a chladném místě.

Related Posts