mrkvová b

20150424_104358

20150424_104322

Mrkvové bábovky/dorty jsou v poslední době velmi populární a patří mezi mé nejoblíbenější. Receptů jsem vyzkoušela už více a musím říct, že tenhle zatím vede! Bábovka má tu správnou chuť carrot caku a je krásně vláčná. Vyzkoušejte sami :)

Připravíme si:

4 vejce

200 g cukru (já použila třtinový)

100 g vlašských ořechů

340 g čerstvých nastrouhaných mrkví (neuvařených)

150 g celozrnné mouky (já použila pšeničnou)

100 g klasické hladké mouky

1/2 lžičky jedlé sody

1/2 lžičky soli

1 lžičku prášku do pečiva

1 lžičku mleté skořice

240 ml oleje

pár kapek vanilkového extraktu

Postup:

  1. Vlašské ořechy dáme na 10 minut do trouby provonět (pozor, ať je nespálíte – hlídat). Poté je nasekáme na malé kousky.
  2. Cukr s vejci šleháme, dokud se nespojí v hezký jednotný krém.
  3. K němu přidáme ostatní suroviny a opět mixujeme, dokud se nespojí.
  4. Těsta je celkem dost, že mi z něj vyšlo 10 malých báboviček (mám silikonové formičky, které nijak nevymazávám) a jedna větší (vymažu olejem a vysypu krupicí).
  5. Bábovky jsem pekla najednou v troubě na 180 stupňů (malé bábovičky jsem vyndala po  25 minutách a velká se pekla celkem cca 30-35 minut).
  6. Bábovky necháme úplně vychladnout (což je někdy velmi těžké, když provoní celý byt :)) vyklepneme z formy/vyjmeme ze silikonových formiček.
  7. Na závěr jsem bábovky polila bílou čokoládou a posypala nasekanými ořechy. Někdy příště si ukážeme typický krém na tento dezert :).

20150424_103842

mrkvová bábovka

Leave A Comment

Related Posts