Quiche číslo 2. A určitě není poslední. Quichových receptů spousta, těšte se!
Těsto:
1/2 hrnku ovesných vloček (já používám ty z Lidlu, protože jsou trochu nadrcené)
3/4 hrnku celozrnné mouky (já použila žitnou)
30 g másla
0,5 -1 dcl mléka
špetku soli
Postup:
1. Smícháme si vločky s moukou a přidáme sůl
2. Máslo necháme rozehřát, aby bylo měkké až tekuté a nalijeme na směs mouky a vloček
3. Přilijeme 0,5 dcl mléka, které má pokojovou teplotu a hněteme cca 4 minuty. V případě, že je těsto tuhé, přilijeme zbytek mléka.
4. Formu na koláč (já mám kulatou s průměrem 30 cm) vymažeme olivovým olejem a vložíme těsto, které předem rozválíme na válu. Těsto se dá do formy také lehce vymačkat rukama, je to na vás :).
Na mrkvovo-brokolicovou náplň budeme potřebovat:
nečekaně mrkev a brokolici
cca 2-3 mrkve nastrouhané nahrubo
1/2 brokolice nakrájené na malé kousky
4 vejce
50 ml mléka
50 g nivy či gorgonzoly
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
1. Brokolici hodíme na 2 minutky do vroucí a osolené vody. Po dvou minutách brokolici přecedíme a prolijeme studenou vodou.
2. Vejce si rozklepneme do větší mísy a ručně rozšleháme s mlékem. Osolíme, opepříme.
3. Přidáme nastrouhanou mrkev a kousky brokolice, opět promícháme.
4. Nalijeme na těsto a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů.
5. Po 10 minutách pečení koláč vytáhneme, posypeme nadrobenou nivou či gorgonzolou a vrátíme opět do trouby. Pečeme dalších cca 10 minut 200 stupňů. Celková doba pečení je tedy 20 – 25 minut. Koláč je hotový až se vajíčka srazí a náplň není tekutá.
Ať se podaří!
tak toto nám spravím na večeru ešte tento týždeň, dúfam 🙂