Mrkvovo-brokolicový quiche

mrkvovo brokolicový koláč3

mrkvovo brokolicový koláč2

Quiche číslo 2. A určitě není poslední. Quichových receptů spousta, těšte se!

Těsto:

1/2 hrnku ovesných vloček (já používám ty z Lidlu, protože jsou trochu nadrcené)

3/4 hrnku celozrnné mouky (já použila žitnou)

30 g másla

0,5 -1 dcl mléka

špetku soli

Postup:

1. Smícháme si vločky s moukou a přidáme sůl

2. Máslo necháme rozehřát, aby bylo měkké až tekuté a nalijeme na směs mouky a vloček

3. Přilijeme 0,5 dcl mléka, které má pokojovou teplotu a hněteme cca 4 minuty. V případě, že je těsto tuhé, přilijeme zbytek mléka.

4. Formu na koláč (já mám kulatou s průměrem 30 cm) vymažeme olivovým olejem a vložíme těsto, které předem rozválíme na válu. Těsto se dá do formy také lehce vymačkat rukama, je to na vás :).

20150512_130852

Na mrkvovo-brokolicovou náplň budeme potřebovat:

nečekaně mrkev a brokolici :)

cca 2-3 mrkve nastrouhané nahrubo

1/2 brokolice nakrájené na malé kousky

4 vejce

50 ml mléka

50 g nivy či gorgonzoly

sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Brokolici hodíme na 2 minutky do vroucí a osolené vody. Po dvou minutách brokolici přecedíme a prolijeme studenou vodou.

2. Vejce si rozklepneme do větší mísy a ručně rozšleháme s mlékem. Osolíme, opepříme.

3. Přidáme nastrouhanou mrkev a kousky brokolice, opět promícháme.

4. Nalijeme na těsto a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů.

5. Po 10 minutách pečení koláč vytáhneme, posypeme nadrobenou nivou či gorgonzolou a vrátíme opět do trouby. Pečeme dalších cca 10 minut 200 stupňů. Celková doba pečení je tedy 20 – 25 minut. Koláč je hotový až se vajíčka srazí a náplň není tekutá.

mrkvovo brokolicový koláč

Ať se podaří!

1 Comment

  • ivka
    8 roky ago

    tak toto nám spravím na večeru ešte tento týždeň, dúfam 🙂

Leave A Comment

Related Posts