Neuvěřitelně vláčná buchta s ovocem a drobenkou

Když říkám neuvěřitelně, tak mě vemte za slovo!

Skvělá snídaňovka, ale taky dezertík po obědě. Já ji pekla poprvé v Americe a líbíla se tak, že jsme ji hned začali prodávat i v Deli, kde jsem pracovala. Další výhoda je to, že je neuvěřitelně rychlá! Všechno smícháte, šoupnete na plech a během chvíle je hotovo!

Ingredience

3 vejce

140 g cukru krupice

190 g měkkého másla

190 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

40 g mletých vlašských ořechů

50 ml mléka

220 g zakysané smetany

250 g jahod

Na drobenku

2 lžíce másla – změklé, ne rozteklé

5 lžic mouky + špetku mleté skořice

3 lžíce mletých vlašských ořechů

3 lžíce cukru krupice

Postup

  1. Plech si vymažte máslem či olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  2. Ušleháme si vejce s cukrem dohladka a přidáme ostatní suroviny kromě jahod.
  3. Ty si omyjeme a nakrájíme na kousky.
  4. Nachystáme si drobenku a to smícháním všech surovin. Vše promneme ručně a díky máslu se nám vytvoří hrudky – drobenka.
  5. Těsto na koláč vlijeme do přichystaného plechu a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů.
  6. Po cca 10 minutách plech vytáhneme, posypeme jahodami a drobenkou a dáme zpět do trouby na dalších 15 minut.
  7. Po 15 minutách vyzkoušíme, zda je koláč hotový píchnutím špejle do těsta. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo :).

Dejte vědět, zda se vám povedl tak, jako pokaždé mně. Já jsem z něj nadšená! Dá se dělat s téměř jakýmkoliv druhem ovoce, jak čerstvým, tak třeba zavařeným.

PS: skvělá je kombinace borůvek a jahod 😉

Mějte se krásně!

Jitka

2 Comments

  • Robert Jandera
    4 roky ago

    Restaurace Milan Vopička
    Kuchař Robert
    Děkujeme, chtěl jsem něco udělat pro lidi na snídani a super 🙂

Leave A Comment

Related Posts