Pasta de pollo (čti pasta de pojo)
Alias taková moc dobrá kuřecí pomazánka. Naše oblíbené jídlo z Guatemaly. Když jsme bydleli 3 týdny u naší kamarádky Keyly v městě Flores Petén (krásné ostrovní městečko na severu Guatemaly), chodili jsme téměř každý večer na místní trhy. Stánky s jídlem, pitím a suvenýry. Keyla měla už v oku ty nejlepší pochoutky a tahle zachutnala i nám. Malá výborná sváča. Tostadas con pasta de pollo, por favor. Tu větu jsme měli moc rádi, protože jsme věděli, co bude následovat. Usazení se na lavičku u vody a vychutnání si tostadas a úžasného výhledu. Kdo mě sleduje na Instagramu, tak viděl další fotky z naší cesty Guatemalou (Instagram odkaz tady)
Ingredience na pastu
2 kuřecí prsa uvařené v polévce – vývaru
1 střední mrkev (nastrouhat)
1 menší plátek celeru (nastrouhat)
1/2 červené cibule
4 rajčata
1/2 hrnku jogurtu (mám ráda Valašku či Selský jogurt)
1 lžička hořčice
chilli (čerstvé nebo sušené)
sůl, pepř
Ostatní
nachos (jakékoliv jiné kukuřičné tortilly)
čerstvý koriandr
Postup
- Kuřecí prsa uvařená v polévce si natrháme či nakrájíme na kousky a vložíme do dostatečně velké nádoby, ve které budeme vše mixovat. Přidáme ostatní suroviny na pastu a mixujeme do hladka.
- Ozdobíme čerstvým koriandrem, kdo má rád více pikantní posypeme chilli a jíme s připravenými nachos.
Tady pár fotek z trhů z Floresu 🙂