Guatemalská kuřecí pomazánka alias Pasta de pollo

 

Pasta de pollo (čti pasta de pojo)

Alias taková moc dobrá kuřecí pomazánka. Naše oblíbené jídlo z Guatemaly. Když jsme bydleli 3 týdny u naší kamarádky Keyly v městě Flores Petén (krásné ostrovní městečko na severu Guatemaly), chodili jsme téměř každý večer na místní trhy. Stánky s jídlem, pitím a suvenýry. Keyla měla už v oku ty nejlepší pochoutky a tahle zachutnala i nám. Malá výborná sváča. Tostadas con pasta de pollo, por favor. Tu větu jsme měli moc rádi, protože jsme věděli, co bude následovat. Usazení se na lavičku u vody a vychutnání si tostadas a úžasného výhledu. Kdo mě sleduje na Instagramu, tak viděl další fotky z naší cesty Guatemalou (Instagram odkaz tady)

Výhled na Flores Petén
Flores Petén za námi a já a Keyla na objížďce okolo městečka.

Ingredience na pastu

2 kuřecí prsa uvařené v polévce – vývaru

1 střední mrkev (nastrouhat)

1 menší plátek celeru (nastrouhat)

1/2 červené cibule

4 rajčata

1/2 hrnku jogurtu (mám ráda Valašku či Selský jogurt)

1 lžička hořčice

chilli (čerstvé nebo sušené)

sůl, pepř

 

Ostatní

nachos (jakékoliv jiné kukuřičné tortilly)

čerstvý koriandr

Postup

  1. Kuřecí prsa uvařená v polévce si natrháme či nakrájíme na kousky a vložíme do dostatečně velké nádoby, ve které budeme vše mixovat. Přidáme ostatní suroviny na pastu a mixujeme do hladka.
  2. Ozdobíme čerstvým koriandrem, kdo má rád více pikantní posypeme chilli a jíme s připravenými nachos.

Tady pár fotek z trhů z Floresu 🙂

Related Posts