Dnešní improvizační rychlovka. Soused má vedle na dvorku obrovský plný strom třešní a vůbec je netrhá – nechápu. Pár větví přepadává na naši stranu, tak je trháme aspoň my :D. A přesně z těch třešní tady máte koláč. Je to dost impro, ale dost dobré impro, musím se pochválit :D. Trochu co dům dal a na co byla chuť :).
Takže krustička z kokosu a kardamonu a pudinková náplň s třešněma, to by šlo, né? 🙂
Tak se do toho pustíme :).
PS: keramické formy mám z Lidlu a ty plechové s vyndávacím dnem jsem si přivezla z Ameriky.
Ingreience na 4 malé koláčky o průměru 12 cm
Těsto
100 g strouhaného kokosu (projela jsem ho ještě v mixéru, aby byl ještě víc na jemno)
25 g kokosového oleje
špetka kardamonu čerstvě nadrceného
30 g špaldové celozrnné mouky (použila jsem Babiččinu volbu)
6 lžiček kokosového mléka
2 lžíce medu
Náplň
200 ml kokosového mléka z plechovky (dávala jsem včetně smetany, která je napovrchu)
2 žloutky
4 lžíce škrobu
1 lžíce kokosového likéru/kokosového sirupu Monin nebo medu
čerstvé třešně (cca 15 ks)
Postup
- Všechny ingredience na těsto si smícháme a prohněteme rukama, aby se ingredience spojily. Zabalíme do igelitové fólie a dáme do lednice cirka na půl hodinky, aby trochu ztuhlo.
- Mezitím si připravíme náplň. Opět jednoduše – a to smícháním všech surovin ve vyšší nádobě. Pečlivě promícháme, směs bude řídká. Nebojte se ale nic, jelikož tam máme žloutky a škrob, tak se z toho při pečení stane pudink – ztuhne.
- Po půl hodince vynádáme těsto z lednice a plníme jím formičky hezky do krajů. Dáme do trouby cca na 10 minut na 160 stupňů.
- Po vyndání z trouby do nich nalijeme náplň a poklademe vypeckovanýma třešněma.
- Dáme znovu péct na cca 25-30 minut na 160 stupňů. Že jsou hotové poznáte tak, že náplň ztuhla a začala po okrajích hezky růžovět.
- Je to jednoduché, co? Tak dejte vědět, jak se povedly! 🙂
Krásný den,
Jitka