Pudinkový třešňový koláč s kokosem ovoňený kardamonem

Dnešní improvizační rychlovka. Soused má vedle na dvorku obrovský plný strom třešní a vůbec je netrhá – nechápu. Pár větví přepadává na naši stranu, tak je trháme aspoň my :D. A přesně z těch třešní tady máte koláč. Je to dost impro, ale dost dobré impro, musím se pochválit :D. Trochu co dům dal a na co byla chuť :).

Takže krustička z kokosu a kardamonu a pudinková náplň s třešněma, to by šlo, né? 🙂

Tak se do toho pustíme :).

PS: keramické formy mám z Lidlu a ty plechové s vyndávacím dnem jsem si přivezla z Ameriky.

Ingreience na 4 malé koláčky o průměru 12 cm

Těsto

100 g strouhaného kokosu (projela jsem ho ještě v mixéru, aby byl ještě víc na jemno)

25 g kokosového oleje

špetka kardamonu čerstvě nadrceného

30 g špaldové celozrnné mouky (použila jsem Babiččinu volbu)

6 lžiček kokosového mléka

2 lžíce medu

Náplň

200 ml kokosového mléka z plechovky (dávala jsem včetně smetany, která je napovrchu)

2 žloutky

4 lžíce škrobu

1 lžíce kokosového likéru/kokosového sirupu Monin nebo medu

čerstvé třešně (cca 15 ks)

Postup

  1. Všechny ingredience na těsto si smícháme a prohněteme rukama, aby se ingredience spojily. Zabalíme do igelitové fólie a dáme do lednice cirka na půl hodinky, aby trochu ztuhlo.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Opět jednoduše  – a to smícháním všech surovin ve vyšší nádobě. Pečlivě promícháme, směs bude řídká. Nebojte se ale nic, jelikož tam máme žloutky a škrob, tak se z toho při pečení stane pudink – ztuhne.
  3. Po půl hodince vynádáme těsto z lednice a plníme jím formičky hezky do krajů. Dáme do trouby cca na 10 minut na 160 stupňů.
  4. Po vyndání z trouby do nich nalijeme náplň a poklademe vypeckovanýma třešněma.
  5. Dáme znovu péct na cca 25-30 minut na 160 stupňů. Že jsou hotové poznáte tak, že náplň ztuhla a začala po okrajích hezky růžovět.
  6. Je to jednoduché, co? Tak dejte vědět, jak se povedly! 🙂

Krásný den,

 

Jitka

Related Posts