To je tak, když vám zbyde slaný karamel z dýňových palačinek…Pak vznikne třeba něco takového – tvarohový dort právě s ním a arašídama. Je to rychlavka, moc dobrá podzimní rychlovka. Prostě slaný karamel, co si budem…
Já si vše dělala v bezlaktózové verzi, protože jsem ji vysadila kvůli kojení.
Ingredience
50 g másla
100 g sušenek Lotus
100 g arašíd
Náplň
400 g tučného tvarohu
200 g smetany 30%
1 žloutek
4 lžíce sl. karamelu
1 lžička vanilkového extraktu
arašídy na ozdobu
Postup
- Sušenky a arašídy vhodíme do sekáčku a nasekáme najemno. Vložíme do pečící formy a přidáme rozpuštěné máslo, prohněteme a srovnáme do formy, aby bylo pokryté dno.
- Dáme péct do trouby na 15 min na 180 stupňů.
- Náplň – smetanu si vyšleháme do hustší konzistence, a pak přidáme ostatní ingredience a opět prošleháme, ať se nám vše hezky spojí.
- Náplň vlijeme na předpečený korpus a dáme opět do trouby na 180 stupňů a cca 20-30 minut. Že je dort hotový poznáte tak, že začnou zlátnout okraje a když do formy koláče ze strany trošku drcnete, uvidíte, že už je konzistence tužší.
- Dozdobíme slaným karamelem a arašídami.