Páni, tomu říkám předkrm a skloubení chutí!
Víte jak voní vlašské ořechy, když je šoupnete na 10 minut opéct do trouby? Naprosto úžasně a ještě líp chutnají! K tomu kozí sýr a med upečený ve šťavnatém fíku…no jéje.
Úžasně se k tomu hodí sklenka červeného vína a může chutna super i zakáplé portským (než to strčíme do trouby). Ale to už mě napadají zase další variace…:)
Ingredience na 4 porce
4 uzrálé fíky
měkký kozí sýr (kupuji ten z Lidlu, modro-bílá hranatá krabička)
hrst vlašských ořechů
4 lžičky medu
Postup
- Fíky si rozkrojíme shora do kříže (nedokrojíme úplně, aby zůstaly celé) a vložíme do pekáčku.
- Lžičkou naplníme kozím sýrem (vešlo se mi tam tak půl – 3/4 čajové lžičky).
- Posypeme nasekanými vlašskými ořechy a zakápneme medem.
- Dáme péct do trouby na 200 stupňů cca 8 mint. Jakmile fíky začnou po okrajích černat a pouštět šťávu, je ten pravý čas je vytáhnout.
- Podávejte jako předkrm se sklenkou dobrého červeného vína.
S chutí do toho! Jednodušší už to být nemůže :).
Jitka