Zapečené fíky s kozím sýrem, vlašskými ořechy a medem

Páni, tomu říkám předkrm a skloubení chutí!

Víte jak voní vlašské ořechy, když je šoupnete na 10 minut opéct do trouby? Naprosto úžasně a ještě líp chutnají! K tomu kozí sýr a med upečený ve šťavnatém fíku…no jéje.

Úžasně se k tomu hodí sklenka červeného vína a může chutna super i zakáplé portským (než to strčíme do trouby). Ale to už mě napadají zase další variace…:)

Ingredience na 4 porce

4 uzrálé fíky

měkký kozí sýr (kupuji ten z Lidlu, modro-bílá hranatá krabička)

hrst vlašských ořechů

4 lžičky medu

Postup

  1. Fíky si rozkrojíme shora do kříže (nedokrojíme úplně, aby zůstaly celé) a vložíme do pekáčku.
  2. Lžičkou naplníme kozím sýrem (vešlo se mi tam tak půl – 3/4 čajové lžičky).
  3. Posypeme nasekanými vlašskými ořechy a zakápneme medem.
  4. Dáme péct do trouby na 200 stupňů cca 8 mint. Jakmile fíky začnou po okrajích černat a pouštět šťávu, je ten pravý čas je vytáhnout.
  5. Podávejte jako předkrm se sklenkou dobrého červeného vína.

S chutí do toho! Jednodušší už to být nemůže :).

Jitka

Leave A Comment

Related Posts