Tenhle recept jsem objevila na blogu Na skok v kuchyni. Píše ho úspěšná blogerka Romča, se kterou jsem se seznámila na kurzu focení jídla pořádaném Chefparade. Skvěle jsme si popovídaly o vaření a cestování, které je naším společným koníčkem :).
Tenhle recept mě natolik zaujal, že jsem ho hned vyzkoušela a výsledek? Parádní!
Recept tedy přeposílám i vám a velké díky Romči za recept :).
Jo a zkoukněte její blog, má tam spoustu takových super receptů!
Ingredience
125 g cizrny (namočené přes noc)
2 lžíce javorového sirupu
1 lžíce medu
1 lžička kokosového oleje
1 lžička mleté skořice
Postup
- Cizrnu je dobré namočit min. 8 hodin před vařením, aby lehce změkla a nabobtnalala.
- Poté ji dáme na sporák a vaříme 20-30 minut, aby byla měkká.
- Cizrnu scedíme a osušíme.
- Výše uvedené ingredience si smícháme a vytvoříme kašičku ve které pak cizrnu hezky obalíme.
- Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 30 minut na 190 stupňů.