Zdravá zobačka alias pečená cizrna

20160224_210957

20160224_210916

Tenhle recept jsem objevila na blogu Na skok v kuchyni. Píše ho úspěšná blogerka Romča, se kterou jsem se seznámila na kurzu focení jídla pořádaném Chefparade. Skvěle jsme si popovídaly o vaření a cestování, které je naším společným koníčkem :).

Tenhle recept mě natolik zaujal, že jsem ho hned vyzkoušela a výsledek? Parádní!

Recept tedy přeposílám i vám a velké díky Romči za recept :).

Jo a zkoukněte její blog, má tam spoustu takových super receptů!

Ingredience

125 g cizrny (namočené přes noc)

2 lžíce javorového sirupu

1 lžíce medu

1 lžička kokosového oleje

1 lžička mleté skořice

Postup

  1. Cizrnu je dobré namočit min. 8 hodin před vařením, aby lehce změkla a nabobtnalala.
  2. Poté ji dáme na sporák a vaříme 20-30 minut, aby byla měkká.
  3. Cizrnu scedíme a osušíme.
  4. Výše uvedené ingredience si smícháme a vytvoříme kašičku ve které pak cizrnu hezky obalíme.
  5. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 30 minut na 190 stupňů.

20160224_210949

Related Posts