Co máme Beníka, tak takové rychlovky na večeři nebo oběd, jsou ideální volba. Tak snad se budou hodit i vám a trefím se vám do chutí :).
Ingredience na 3-4 porce
1 chorizo (cca 20 cm)
8 sušených rajčat naložených v oleji (kupuju ve skleničce v Lidlu a dám tam zhruba půl skleničky, olej nejdřív scedím); dělala jsem variantu i s čerstvýma rajčatama (použija jsem jedno obří býčí srdce – masité rajče a výsledek taky super)
1 smetana 31% – cca 250 ml
cirka 350 g těstovin (výborné jsou čerstvé těstoviny – taky kupuju v Lidlu)
sýr Grana padano (taky kupuju v Lidlu a opravdu tento článek není sponzorovaný :D, jen tam prostě ráda nakupuju)
Postup
- Chorizo nakrájím na tenké kolečka a ty pak ještě přepůlím. Hodím je na teflonovou pánvičku a osmahnu, aby se z nich lehce vyškvařil tuk.
- Sušené rajčata vytáhnu z oleje a nakrájím na kousky, případně přihoďte ty čerstvé. Přídám na pánvičku k chorizu a zaliju smetanou.
- Povařím na středním plameni do zhoustnutí.
- Mezitím si připravte těstoviny tak, jak je máte rádi a ty pak přihodím na pánev a vše smíchám. Tím máme hotovo.
- Na talíři ozdobím čerstvou bazalkou a nastrouhám sýr.
Dejt vědět, jak chutnalo 🙂
Jitka