Vánoční cukroví – pistáciové rohlíčky

Tak dobré, že je vyjíte z talíře jako první. Znáte to :D. Z dávky jich bylo 36 (mám ráda menší cukroví). Z rohlíčků mám fakt radost, jsou výborné (co s pistáciema není dobré, že) a pekla jsem po delší době, hlavně první letošní cukroví. Tak se do toho taky pusťte :), jsou fakt jednoduché. Kolik druhů už máte napečíno vy, co? Pochlubte se do komentářů.

Ingredience

160 g pistácií (nesolené) + 50 g na ozdobení

230 g mandlí (můžete koupit už namleté)

135 g mletého cukru

75 g bílků (círka ze dvou vajec), špetka soli

vanilku

Postup

  1. Do vyšší mísy si vyklepneme bílky a přidáme špetku soli. Začneme šlehat a během chvíle z nich dostanmeme hezký sníh.
  2. 160 g pistácií a mandle si nasekáme na drobno. Měla jsem skoro mouku, sem tam s větším kouskem a bylo to super i pak na chuť. Nasekané oříšky smícháme s cukrem a z vanilkového lusku vyškrábneme trochu vanilky.
  3. Vše smícháme dohromady s bílky a pořádně promícháme.
  4. Navlhčenýma rukama pak děláme rohlíčky (těsto se pak tolik nelepí), které před položením na plech otiskneme do zbytku pistácií, které si předem nasekáme nožem.
  5. Pokládáme na plech s rozestupem cca 3 cm, rohlíčky moc nenaběhnout, tak se nemusíte bát, že by se slepily.
  6. Dáme do předem předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme 15 minut (dokud kraje lehce nezhnědnou).

Tak ať se podaří!

Jitka

1 Comment

  • Irena
    4 roky ago

    Fajn způsob na zpracování bílků, na vánoce jsem je vyzkoušela a měly úspěch, takže příští rok, tedy vlastně letos, budou zase. Jo a zmizely jako první. 🙂

Leave A Comment

Related Posts