Ingredience na 4 porce
2 vejce (jelikož nebudou teplně zpracované, tak takové, kterým opravdu věříte), á použila domácí od babičky 🙂
2 vaničky Mascarpone (celkem 400 g)
60 g cukru krystal
vanilkový extkrakt (množství nepíšu, jelikož je každý jinak silný, takže jak uznáte za vhodné :))
dlouhé cukrářské piškoty (stačí 12 kousků)
1/2 hrnku silné vychladlé kávy
čerstvé maliny
Postup
- Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky zvlášť. Do bílků přidáme malou špetku soli a vyšleháme sníh tak, aby držel tvar.
- Omyjeme šlehací metlu a v jiné nádobě si vyšleháme cukr se žloutky do jemného žlutého krému, aby byl cukr úplně rozpuštěný.
- Přidáme vanilkový extrakt, mascarpone a opět prošleháme.
- Přidáme sníh z bílků a jemně vařečkou promícháme (už nepoužíváme mixér).
- Piškoty namáčíme do kávy a skládáme do připravených skleniček. Na piškoty naneseme vrstvu krému a maliny. Znovu piškoty namočené v kávě a na závěr druhou a poslední vrstvu krému.
- Dáme do lednice vychladit a před podáváním posypeme kvalitním holandským kakaem a dozdobíme malinami a mátou.
Tiramisu je hotovo!