IMG_7877

IMG_7875

 

Red velvet cupcakes

Ten název. Má něco do sebe….po zakousnutí ucítíte opravdu jemnou chuť mascarpone s vůní vanilky.

Ingredience na těsto

2 a 1/2 hrnku hladké mouky
1/2 lžičky soli
2 lžíce kvalitního kakaa
1/2 hrnku másla (cca 110g)
1 a 1/2 hrnku cukru moučka
2 vejce
1 lžičku vanilkového extraktu
1 hrnek kysaného podmáslí
1/2 lžičky gelového červeného barviva (přidejte radši méně a pak přidávejte, než docílíte požadované barvy)
1/2 lžičky bílého octa
1 lžička jedlé sody

Ingredience na krém

Důležité je mít vše stejné pokojové teploty!

250 g mascarpone

4 lžíce cukru moučka

100 ml smetany 31%

70 g másla

1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Do mísy si vyklepneme vejce a smícháme s moučkovým cukrem. Šleháme cca 1 minutu, dokud se nevytvoří hladký žlutý krém.
  2. Přidáme změklé máslo, vanilkový extrakt, prošleháme.
  3. V hrnku si rozmícháme barvivo s kysaným podmáslím a vlijeme do těsta.
  4. Přidáme mouku, kakao, sůl a jedlou sodu. Šleháme cca 30 sekund.
  5. Cvrkneme trošičku octa a opět šleháme.
  6. Těsto vlijeme do připravených košíčků – zhruba tak do 3/4.
  7. Dáme péct na 175 stupňů Celsia na cca 20-30 minut (dle velikosti košíčků, větší se pečou déle než 20 minut)
  8. Jak budou hotové, vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme krém.
  9. Do mísy vyklepneme mascarpone, změklé máslo, cukr a smetanu a mixujeme
  10. Přidáme vanilkový extrakt a opět pořádně promícháme.
  11. Měli bychom mít hladký krém, který vložíme do zdobícího sáčku a nanášíme na muffiny (prozatímní – po nanesení krému z nich dostaneme Cupcaky)

Táák, jak jste to zvládli? Nic těžkého, že? 🙂

Jitka

IMG_7871

IMG_7878

Zdroj: Call me Cupcake

 

Leave A Comment

Related Posts