Red velvet cupcakes
Ten název. Má něco do sebe….po zakousnutí ucítíte opravdu jemnou chuť mascarpone s vůní vanilky.
Ingredience na těsto
2 a 1/2 hrnku hladké mouky
1/2 lžičky soli
2 lžíce kvalitního kakaa
1/2 hrnku másla (cca 110g)
1 a 1/2 hrnku cukru moučka
2 vejce
1 lžičku vanilkového extraktu
1 hrnek kysaného podmáslí
1/2 lžičky gelového červeného barviva (přidejte radši méně a pak přidávejte, než docílíte požadované barvy)
1/2 lžičky bílého octa
1 lžička jedlé sody
Ingredience na krém
Důležité je mít vše stejné pokojové teploty!
250 g mascarpone
4 lžíce cukru moučka
100 ml smetany 31%
70 g másla
1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Do mísy si vyklepneme vejce a smícháme s moučkovým cukrem. Šleháme cca 1 minutu, dokud se nevytvoří hladký žlutý krém.
- Přidáme změklé máslo, vanilkový extrakt, prošleháme.
- V hrnku si rozmícháme barvivo s kysaným podmáslím a vlijeme do těsta.
- Přidáme mouku, kakao, sůl a jedlou sodu. Šleháme cca 30 sekund.
- Cvrkneme trošičku octa a opět šleháme.
- Těsto vlijeme do připravených košíčků – zhruba tak do 3/4.
- Dáme péct na 175 stupňů Celsia na cca 20-30 minut (dle velikosti košíčků, větší se pečou déle než 20 minut)
- Jak budou hotové, vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme krém.
- Do mísy vyklepneme mascarpone, změklé máslo, cukr a smetanu a mixujeme
- Přidáme vanilkový extrakt a opět pořádně promícháme.
- Měli bychom mít hladký krém, který vložíme do zdobícího sáčku a nanášíme na muffiny (prozatímní – po nanesení krému z nich dostaneme Cupcaky)
Táák, jak jste to zvládli? Nic těžkého, že? 🙂
Jitka
Zdroj: Call me Cupcake