Dřív jsem docela často kupovala pudinky ze sáčku, protože je to rychlovka, šoupnete do mlíka, prohřejete, zamícháte a máte hotovo. Tady v americe zase kupují pudinky v konzervě. Nedávno jsme se s kolegyní z práce rozhodli vyzkoušet pudink domácí, protože jsme měli spoustu hnědých banánů. Výsledek byl víc než překvapující. Puding byl naprosto vynikající, plná jemná chuť banánů. Bez konzervantů, barviv a chemikálií. A co se týče času, nezabere vám o moc než ten ze sáčku :).

Rozhodla jsem se s váma o recept podělit. Tentokrát jsem dělala borůvkový a zase lahoda. Ovoce tam můžete přidat v podstatě jakékoliv.

Ingredience

2 hrnky plnotučného mléka

1/3 hrnku třtinového cukru (množství cukru můžete přidávat či ubírat podle toho, jak sladké ovoce přidáváte

1/4 hrnku kukuřičného škrobu

1/2 lžičky soli

5 žloužků

2 lžíce másla

0,5 litru borůvek

150 g zakysané smetany

šťáva z poloviny limetky

máta na ozdobu

Postup

  1. Mléko nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a odstavíme.
  2. Mezi tím si smícháme žloužky, máslo, cukr, sůl a škrob.
  3. Borůvky si rozmixujeme nebo rozmačkáme a přidáme k žloutkové směsi, promícháme.
  4. Směs přidáme do hrnce s mlékem, promícháme a pozvolna vaříme za stálého míchání na malém ohni.
  5. Zhruba do 2 minut začne pudink houstnout. Až bude mít tu správnou konzistenci, odstavíme z ohně a přendáme do připravených mističek.
  6. Zakysanou smetanu smícháme se šťávou z limetky a ozdobíme pudink.

Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho neměli :).

Zdravím z USA, mějte se fajn!

 

Related Posts