Dřív jsem docela často kupovala pudinky ze sáčku, protože je to rychlovka, šoupnete do mlíka, prohřejete, zamícháte a máte hotovo. Tady v americe zase kupují pudinky v konzervě. Nedávno jsme se s kolegyní z práce rozhodli vyzkoušet pudink domácí, protože jsme měli spoustu hnědých banánů. Výsledek byl víc než překvapující. Puding byl naprosto vynikající, plná jemná chuť banánů. Bez konzervantů, barviv a chemikálií. A co se týče času, nezabere vám o moc než ten ze sáčku :).
Rozhodla jsem se s váma o recept podělit. Tentokrát jsem dělala borůvkový a zase lahoda. Ovoce tam můžete přidat v podstatě jakékoliv.
Ingredience
2 hrnky plnotučného mléka
1/3 hrnku třtinového cukru (množství cukru můžete přidávat či ubírat podle toho, jak sladké ovoce přidáváte
1/4 hrnku kukuřičného škrobu
1/2 lžičky soli
5 žloužků
2 lžíce másla
0,5 litru borůvek
150 g zakysané smetany
šťáva z poloviny limetky
máta na ozdobu
Postup
- Mléko nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a odstavíme.
- Mezi tím si smícháme žloužky, máslo, cukr, sůl a škrob.
- Borůvky si rozmixujeme nebo rozmačkáme a přidáme k žloutkové směsi, promícháme.
- Směs přidáme do hrnce s mlékem, promícháme a pozvolna vaříme za stálého míchání na malém ohni.
- Zhruba do 2 minut začne pudink houstnout. Až bude mít tu správnou konzistenci, odstavíme z ohně a přendáme do připravených mističek.
- Zakysanou smetanu smícháme se šťávou z limetky a ozdobíme pudink.
Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho neměli :).
Zdravím z USA, mějte se fajn!