Amerika. Skvělá večeře zakončená skvělým dezertem. Key lime pie.
To bylo již podruhé, co jsem ho ochutnala a znovu se ponořila do té neobvyklé a zároveň tak lahodné chuťe.
Ingredience:
1 balení Lotus sušenek
1/2 hrnku vlašských ořechů – rozemletých nebo nasekaných
60g másla
Náplň:
4 vejce, oddělené žloutky od bílků
1/4 hrnku kukuřičného sirupu
50 g cukru
1 plechovka Salka – slazené kondenzované mléko
1/2 hrnku čerstvé limetkové šťávy (cca 5 – 6 limetek)
1 lžička kůry z limetek (dejte pozor při koupi, aby nebyly chemicky ošetřené)
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Sušenky s oříšky si rozemeleme a smícháme s roztopeným máslem. Těsto pořádně propracujeme a vyložíme jím formu o průměru cca 27 cm.
2. Dáme na 10 minut do rozehřáté trouby na 170 stupňů.
3. Vytvoříme si náplň. Připravíme si mísu, ve které šleháme 4 žloutky, 2 bílky(zbylé dva zužitkujeme v dalším kroku) s kukuřičným škrobem, cukrem a Salkem po dobu cca 5 minut
4. Vymačkáme limetky a přilijeme do směsi.
5. Poté v čisté míse použijeme čisté metle a šleháme 2 bílky po dobu cca 3 minut dokud z nich nebude hezký sníh, který drží tvar. Přimícháme vanilkový extrakt.
6. Sníh z bílku po částech přimícháváme k limetkové směsi. A opatrně na nízkou rychlost opět promícháme (případně ručně vařečkou). 7. Náplň vlijeme na korpus a rovnoměrně rozetřeme.
8. Dáme péct na 180 stupňů na cca 15 minut.
9. Ozdobit můžeme vyšlehanou smetanou s cukrem nebo pusinkami (recept zde).