Truffles s příchutí Lotus sušenek

20151212_140550

20151212_140617

20151212_140524

 

Jednoduché. 4 ingredience. Nepečené. Ale tááááák dobré! I když dobré je docela dost slabé slovo. Vynikající!

Tento recept mi doporučila kamarádka Janča, žijící v Belgii. Recept pochází z její oblíbené belgické kuchařky. Tímto patří Janči velké DÍK za to, že recept můžu doručit až k vám :). Vyjde docela draze, ale za tu chuť to pak stojí. Neznám snad nikoho, kdo by Lotus sušenky nemiloval :). Nic nepečete, jenom mícháte, takže nečekejte žádné cukrářské umění, ale v podstatě jen míchání surovin. Časem vyzkouším i recept na domácí Lotus sušenky, ať vycházíme co nejvíce z vlastních surovin, a ne kupovaných :). Na to, že jsem to dělala místo vánočního cukroví, nám toho na Vánoce asi moc nezůstane…

Ingredience (cca 100 ks – malé kousky):

1 balení Lotus sušenek (250 gramů)

160 g Lotusové pasty – pomazánky (v ČR koupíte v Bille nebo Albertu, balení 400g vyjde na cca 90 Kč)

120 g Mascarpone

200 – 300 g čokolády

100 ml smetany 31%

20151210_172644

Postup:

  1. Sušenky si rozdrtíme, smícháme s Mascarpone, Lotus pastou a pořádně prohněteme až nám vznikne hezké těsto.
  2. Z těsta vytváříme kuličky, které pokládáme na pečící papír, ale nepečeme. Naopak je dáme do lednice na 30 minut vychladit.20151210_175432
  3. Mezitím si dáme na plotnu hrnec s horkou vodou, do kterého vložíme nerezovou misku (vytvoříme takovou vodní lázeň) a v ní si rozpustíme čokoládu do které postupně přiléváme smetanu. Konzistence by měla být hutnější, aby se nám v kuličky v čokoládě dobře obalovaly a čokoláda hned netekla.
  4. Pomocí dvou lžiček namáčíme kuličky, vytažené z lednice, v čokoládě a odkládáme na tác vyložený pečícím papírem.20151210_205506
  5. Jako dozdobení jsem truffles posypala rozdrobenou Lotus sušenkou.
  6. Uchovávejte v chladu, nejlépe v lednici.

20151212_140743

Tááák? Chutnají? 🙂

Related Posts