Jednoduché. 4 ingredience. Nepečené. Ale tááááák dobré! I když dobré je docela dost slabé slovo. Vynikající!
Tento recept mi doporučila kamarádka Janča, žijící v Belgii. Recept pochází z její oblíbené belgické kuchařky. Tímto patří Janči velké DÍK za to, že recept můžu doručit až k vám :). Vyjde docela draze, ale za tu chuť to pak stojí. Neznám snad nikoho, kdo by Lotus sušenky nemiloval :). Nic nepečete, jenom mícháte, takže nečekejte žádné cukrářské umění, ale v podstatě jen míchání surovin. Časem vyzkouším i recept na domácí Lotus sušenky, ať vycházíme co nejvíce z vlastních surovin, a ne kupovaných :). Na to, že jsem to dělala místo vánočního cukroví, nám toho na Vánoce asi moc nezůstane…
Ingredience (cca 100 ks – malé kousky):
1 balení Lotus sušenek (250 gramů)
160 g Lotusové pasty – pomazánky (v ČR koupíte v Bille nebo Albertu, balení 400g vyjde na cca 90 Kč)
120 g Mascarpone
200 – 300 g čokolády
100 ml smetany 31%
Postup:
- Sušenky si rozdrtíme, smícháme s Mascarpone, Lotus pastou a pořádně prohněteme až nám vznikne hezké těsto.
- Z těsta vytváříme kuličky, které pokládáme na pečící papír, ale nepečeme. Naopak je dáme do lednice na 30 minut vychladit.
- Mezitím si dáme na plotnu hrnec s horkou vodou, do kterého vložíme nerezovou misku (vytvoříme takovou vodní lázeň) a v ní si rozpustíme čokoládu do které postupně přiléváme smetanu. Konzistence by měla být hutnější, aby se nám v kuličky v čokoládě dobře obalovaly a čokoláda hned netekla.
- Pomocí dvou lžiček namáčíme kuličky, vytažené z lednice, v čokoládě a odkládáme na tác vyložený pečícím papírem.
- Jako dozdobení jsem truffles posypala rozdrobenou Lotus sušenkou.
- Uchovávejte v chladu, nejlépe v lednici.
Tááák? Chutnají? 🙂