Boží polévka. Poprvé jsem ji ochutnala na farmářských trzích a řekla jsem si, že ji prostě musím vyzkoušet. Recept jsem nehledala. Vytáhla červenou čočku ze skříně a pustila se do vaření. A výsledek byl víc než ohromující.
Ingredience:
1 cibule
3/4 sáčku červené čočky
červené kari koření
400 ml kokosového mléka
1 lžička kokosového oleje
Himalájská sůl (můžeš nahradit normální)
Chilli šupinky
Postup:
- Nadrobno si nakrájíme cibulku.
- Do hrnce dáme lžičku kokosového oleje a až bude pořádně rozehřátý, přidáme cibulku a osmahneme dozlatova.
- Mezitím vložíme červenou čočku do druhého hrnce. Zalijeme vřelou vodou a promícháme. Vodu vylijeme a opakujeme ještě dvakrát (čočka se tak spaří a ztratí jemný zápach)
- Čočku vysypeme do hrnce s osmahnutou cibulkou a zalijeme hrnkem horké vody.
- Přilijeme kokosové mléko a okořeníme červeným kari.
- Osolíme a po cca 5 minutách vaření přilijeme další hrnek horké vody.
- Vaříme dalších 10 – 15 minut a máme hotovo – čočka by měla být měkká.
- Vyzkoušíme, zda jsme přidali dostatek soli a červeného kari – případně dochutíme.
- Tadáá, dílo je hotovo! Dobrou chuť 🙂