Polévka z červené čočky s kokosovým mlékem a chilli

20160109_093829

Boží polévka. Poprvé jsem ji ochutnala na farmářských trzích a řekla jsem si, že ji prostě musím vyzkoušet. Recept jsem nehledala. Vytáhla červenou čočku ze skříně a pustila se do vaření. A výsledek byl víc než ohromující.

Ingredience:

1 cibule

3/4 sáčku červené čočky

červené kari koření

400 ml kokosového mléka

1 lžička kokosového oleje

Himalájská sůl (můžeš nahradit normální)

Chilli šupinky

 

Postup:

  1. Nadrobno si nakrájíme cibulku.
  2. Do hrnce dáme lžičku kokosového oleje a až bude pořádně rozehřátý, přidáme cibulku a osmahneme dozlatova.
  3. Mezitím vložíme červenou čočku do druhého hrnce. Zalijeme vřelou vodou a promícháme. Vodu vylijeme a opakujeme ještě dvakrát (čočka se tak spaří a ztratí jemný zápach)
  4. Čočku vysypeme do hrnce s osmahnutou cibulkou a zalijeme hrnkem horké vody.
  5. Přilijeme kokosové mléko a okořeníme červeným kari.
  6. Osolíme a po cca 5 minutách vaření přilijeme další hrnek horké vody.
  7. Vaříme dalších 10 – 15 minut a máme hotovo – čočka by měla být měkká.
  8. Vyzkoušíme, zda jsme přidali dostatek soli a červeného kari – případně dochutíme.
  9. Tadáá, dílo je hotovo! Dobrou chuť 🙂

Leave A Comment

Related Posts