Banánové těsto, krém ze slaného karamelu. A zase ten slaný karamel. Je prostě skvělý. Zkuste to 🙂
Ingredience na těsto:
1 hrnek cukru krupice
70 g másla
3 přezrálé banány (čím víc přezrálé, tím lepší; z banánů, které na sobě nemají hnědé tečky to ani nedělejte, výsledek pak nebude dobrý)
2 vejce
1 lžička skořice
2 hrnky hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička soli
50-150 ml mléka (dle hustoty těsta)
Ingredience na krém (velmi důležité je, aby měly všechny stejnou pokojovou teplotu, jinak se krém může srazit):
100 g másla
100 g mascarpone
100 g tvarohu
5 lžic slaného karamelu (recept najdete zde)
Dozdobení: sušené banánky na plátky
Postup zpracování těsta:
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Rozmixujeme vejce cukrem a cca po 30 sekundách přidáme měkké máslo a opět šleháme.
3. Oloupeme banány a rozmačkáme vidličkou na kaši, kterou potom přidáme k těstu a mixujeme cca minutu.
4. Přidáme zbylé suroviny (mléka nejprve přilijte jen 50 ml a pokud by bylo těsto hodně hutné, přilijte více) a promícháme.
5. Těsto máme hotové.
6. Nachystáme si pánev na cupcaky a vyložíme papírovými košíčky, které potom do 3/4 plníme těstem.
7. Pečeme cca 20-30 minut, zkoušíme špejlí, zda jsou už hotové. Já pekla minicupcaky, v troubě jsem je měla tedy jen 15 minut.
Postup zpracování krému:
- Je velmi jednoduchý :).
- Ještě jednou upozorňuji, že je důležité, aby suroviny byly pokojové teploty.
- Všechny suroviny smícháme v malé nádobě a šleháme, dokud se ingredience nespojí v krásný hladký krém.
- Tím poté naplníme zdobící sáček a nanášíme krouživým pohybem.
- Dozdobíme zapíchnutím sušeného banánku.
Nic těžkého, že? Tak hurá do toho! Dejte vědět, jak se vám povedly 🙂
Mějte se fajn, Jitka 🙂