Banánové cupcakes s krémem se slaným karamelem

20151216_083751

20151215_204002

Banánové těsto, krém ze slaného karamelu.  A zase ten slaný karamel. Je prostě skvělý. Zkuste to 🙂

Ingredience na těsto:

1 hrnek cukru krupice

70 g másla

3 přezrálé banány (čím víc přezrálé, tím lepší; z banánů, které na sobě nemají hnědé tečky to ani nedělejte, výsledek pak nebude dobrý)

2 vejce

1 lžička skořice

2 hrnky hladké mouky

1 lžička jedlé sody

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička soli

50-150 ml mléka (dle hustoty těsta)

 

Ingredience na krém (velmi důležité je, aby měly všechny stejnou pokojovou teplotu, jinak se krém může srazit):

100 g másla

100 g mascarpone

100 g tvarohu

5 lžic slaného karamelu (recept najdete zde)

Dozdobení: sušené banánky na plátky

 

Postup zpracování těsta:

1.  Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia.

2. Rozmixujeme vejce cukrem a cca po 30 sekundách přidáme měkké máslo a opět šleháme.

3. Oloupeme banány a rozmačkáme vidličkou na kaši, kterou potom přidáme k těstu a mixujeme cca minutu.

4. Přidáme zbylé suroviny (mléka nejprve přilijte jen 50 ml a pokud by bylo těsto hodně hutné, přilijte více) a promícháme.

5. Těsto máme hotové.

6. Nachystáme si pánev na cupcaky a vyložíme papírovými košíčky, které potom do 3/4 plníme těstem.

7. Pečeme cca 20-30 minut, zkoušíme špejlí, zda jsou už hotové. Já pekla minicupcaky, v troubě jsem je měla tedy jen 15 minut.

 

Postup zpracování krému:

  1. Je velmi jednoduchý :).
  2. Ještě jednou upozorňuji, že je důležité, aby suroviny byly pokojové teploty.
  3. Všechny suroviny smícháme v malé nádobě a šleháme, dokud se ingredience nespojí v krásný hladký krém.
  4. Tím poté naplníme zdobící sáček a nanášíme krouživým pohybem.
  5. Dozdobíme zapíchnutím sušeného banánku.

Nic těžkého, že? Tak hurá do toho! Dejte vědět, jak se vám povedly 🙂

Mějte se fajn, Jitka 🙂

 

Leave A Comment

Related Posts